Voor bedrijven
Traineeship?
Wat is een traineeship?
Alle traineeships
Bekijk, vergelijk en zoek traineeships
Solliciteren
Tips en hints voor het solliciteren
Jouw profiel
Registreer je en ondek nieuwe functionaliteit

Traineeships van vandaag moeten zich terugverdienen!


Ondanks de zware druk op de werkgelegenheid besteden vele organisaties jaarlijks vele tienduizenden euro’s aan hun trainees. Top traineeships zorgen dat deze investering het waard is. Hoe haal je als organisatie een zo hoog mogelijke return on investment uit je traineeship?

Zorg voor een prestatiegerichte beloning. Trainees willen hard werken en willen overeenkomstig worden beloond! Personal branding scored het hoogst onder de trainees. Probeer daarom als organisatie zo veel mogelijk kansen te bieden voor de personal branding van je trainee.
Manage verwachtingen! Als je als organisatie geen internationale kansen kan bieden, zorg er dan voor dat je geen trainees aantrekt met internationale ambities.
Voer een oriëntatie periode in waarin de trainees de tijd krijgen om uit te vinden wat ze willen doen en geef hen de mogelijkheid om dit toe te passen in hun carrièrepad.
Werk met mentors en gebruik het mentorschap om aan te geven dat je als organisatie betrokken bent bij je trainees. Neem mentorschap op in de jaarlijkse doelstelling van je mentoren. Zorg er tevens voor dat de mentor aanwezig is bij de jaarlijkse evaluatie van de trainee.
En als laatste: start met het verzamelen van ROI metrics om te bewijzen of het waarde heeft om te investeren in je talent pool.

Dit zijn enkele opvallende resultaten afkomstig uit het benchmarkonderzoek dat is verricht door Become a Trainee in het kader van de verkiezing van Het Beste Traineeship Benelux 2014. Deze werden vandaag gepresenteerd tijdens de finale van de verkiezing die in samenwerking met AmbitioHRM werd georganiseerd. De vakjury beoordeelde de traineeships in eerdere rondes o.a. op: Personal Branding, Balanced Projects, Performance Appraisal, Training & Development en Mentorship. Delta Lloyd werd "Best in Class" winnaar in de categorieën Perfomance Appraisal en Training & Development, ING Belgium in de categorieën Personal Branding and Balanced Projects en Canon in de categorie Mentorship.

Op Landgoed Luchtenberg in Ulvenhout streden vandaag Delta Lloyd, ING België en Canon om de titel: Het Beste Traineeship Benelux 2014. Deze laatste ronde is gewonnen door Delta Lloyd en zij mogen vanaf nu een jaar lang deze felbegeerde titel dragen.

Delta Lloyd heeft in de derde ronde, door middel van een elevator pitch, de vakjury overtuigd waarom zij deze titel verdienen. De vakjury is van mening dat Delta Lloyd meer next generation leaders klaar stoomt in vergelijking met de andere deelnemers. Daarnaast roemde de jury het traineeship omdat dit een zeer sterk commitment heeft vanuit het top management. Ook het feit dat er een grote focus is op de ontwikkeling van de trainee, zowel gedurende het traineeship, als tijdens de rest van hun loopbaan bij Delta Lloyd werd door de vakjury als zeer positief ervaren.

Over de Verkiezing van Het Beste Traineeship Benelux

De verkiezing wordt sinds 2006 georganiseerd met als doel om traineeships te vinden die inhoudelijk een zo interessant mogelijk programma aanbieden voor jonge high potentials.

Organisator Ilse de Heer heeft in 2012 Become a Trainee als inhoudelijke partij betrokken bij de verkiezing. Het is voor AmbitioHRM en Become a Trainee belangrijk om de bedrijven te helpen die, ondanks de crisistijd, investeren in de kwaliteit van hun traineeship. Alle deelnemende organisaties krijgen door middel van een gepersonaliseerd benchmarkrapport inzicht in hun sterke- en verbeter-punten.

Ambitio HRM organiseert in samenwerking met Become A Trainee de Verkiezing van Het Beste Traineeship Benelux 2014. Traineeships uit alle sectoren kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. In de eerste ronde dienen trainees een online vragenlijst in te vullen. Via een benchmark analyse worden de beste traineeships geselecteerd en deze ontvangen het Keurmerk 2014. Tevens ontvangen alle deelnemende partijen een benchmark rapport waarin een analyse wordt gemaakt van hun traineeship t.o.v. de totale populatie.
In een tweede ronde worden de overblijvende kandidaten ondervraagd door een vakjury die dieper kijkt naar waar de verschillende traineeships in uitblinken. De vakjury beoordeelt de traineeships op: Personal Branding, Balanced Projects, Performance Appraisal, Training & Development en Mentorship. Voor ieder criterium wordt een “Best-in-Class” winnaar gekozen. In de finale ronde nemen deze “Best-in-Class” winnaars het tegen elkaar op in een elevator pitch. Daar wordt een finale winnaar uit gekozen die zich een jaar lang Het Beste Traineeship Benelux mag noemen.


Comments from users:
Alexander

2 reaction(s)
Gepost op 2010-01-11 22:42:01

Give us your opinion!

Only registred users can react on news items. Registration is completely free of charge and only takes a few minutes. Click here to register yourself.
Sitemap   |   Contacteer Ons   |   Website Feedback   |   Gebruikersvoorwaarden   |   Privacybeleid
Copyright 2007-2016 Pilot Skye BVBA. Alle rechten voorbehouden
Become A Trainee in het engels
Website gestest voor IE7,8 en Chrome.